Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk

Vsak tretji petek v novembru v osnovnih šolah in vrtcih obeležujemo dan slovenske hrane z vseslovenskim projektom Tradicionalni slovenski zajtrk. Na ta dan naj bi premislili o našem načinu prehranjevanja, o tem, kakšna živila izbiramo in pripravljamo ter kaj jemo. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk pa naj bi nas spomnil, da so sezonska in lokalna živila bolj sveža, hranljiva, zdrava in okusnejša. Torej, kakovostnejša od živil, ki so pripeljana od daleč in imajo za seboj na stotine ali celo na tisoče kilometrov.

Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka. Na naši šoli smo se letos odločili, da učencem poleg omenjenih živil pripravimo tudi degustacijo nekaterih drugih živil, ki so pridelana in predelana v Sloveniji, ter jih s tem še dodatno ozavestimo o pomenu sezonskih in lokalnih živil. Imeli smo se odlično!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost