TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo. Širšo javnost seznanja s pomenom kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k pravilni in zdravi prehrani.
Letošnji zajtrk je na naši šoli potekal malo drugače. Učenci so imeli možnost izbire med različnimi vrstami živil: različni namazi, maslo, med, marmelada, različne vrste kruha, sadja in zelenjave. Vsa živila so bila lokalnega izvora. Zajtrk je bil samopostrežen in učenci so lahko izbirali po svojih lastnih željah. Imeli so možnost okušanja različnih jedi.
Učence smo želeli spodbuditi v kulturnemu prehranjevanju. Zavedanju, da vzamejo toliko in tisto, kar bodo pojedli. Odziv je bil neverjetno pozitiven in učenci so bili navdušeni nad takim zajtrkom in so izrazili željo po njegovi večkratni ponovitvi.
Slika 1. Pripravljena miza z živili
Marjetka Ferlan